De Kyushu Dojo Leuven wil je doeltreffende zelfverdedigingstechnieken aanleren zonder daarbij agressiviteit uit te stralen. Je leert werken met klemmen, hefboom-, drukpunttechnieken of slagen naar vitale punten. Deze zijn gemakkelijk uit te voeren zonder veel fysieke kracht.

De basis van Hakko Denshin Ryu zijn de kata. Kata is een term uit de Japanse zelfverdedigingskunsten en vechtsporten zoals karate, jujutsu, judo en in deze betekent het ‘vorm’. Een kata is een stijloefening met een reeks vastgelegde bewegingen. Het voornaamste doel van de kata is om je een ruim spectrum basistechnieken in de verdeding aan te reiken. Je oefent de kata uitvoerig en streeft hierbij naar perfectie zodat je je lichaam en geest in balans kan houden.

De kata vormen onze bouwstenen voor de henka. Henka zijn variaties waarbij je leert hoe je reële aanvallen moet afweren (grepen, slagen, stoten, trappen, allerlei wapens…). We proberen de realiteit van een echte aanval zo dicht mogelijk te benaderen, altijd met respect voor de veiligheid van alle deelnemers.

Hakko Denshin Ryu is niet competitief. Onze missie is om deze passie toegankelijk te maken voor iedereen: jong en oud, mannen en vrouwen en dit in een aangenaam clubverband.

Volwassenen

Weet je nog niet of je je wilt inschrijven? Volg gratis 2 proeflessen!

Jeugd

Voor de jeugd is er ook een speciaal sportkamp zelfverdediging in de zomervakantie!

Locatie

Sportoase Philipssite te Leuven ( Parkpoort ) Vechtsportzaal